Over mij

Maud Duurland Photography

“Fotografie gaat over het vinden van iets interessants op een gewone plek. Ik heb gemerkt dat het weinig te maken heeft met de dingen die je ziet en alles te maken heeft met de manier waarop je ze ziet.” – Elliot Erwitt

Mijn naam is Maud Duurland, getrouwd met Max. Samen wonen wij met onze blonde labrador Finley in het groene Baarn. De creativiteit zit er bij mij van jongs af aan al in. Ik heb dan ook meerdere creatieve opleidingen gevolgd, waaronder; de basisopleiding fotografie aan de Fotoacademie in Amsterdam, basisopleiding Beeldende Kunst & Vormgeving aan de Hogeschool voor de kunsten Utrecht en cursussen Photoshop en Indesign.

Nadat ik in 2015 Cum Laude afgestudeerd was aan Academie Artemis te Amsterdam (HBO allround styling, media-, mode-, food- en interieurstyling) zijn Max en ik ons eigen mediabureau Studio mxd gestart. Een creatief bureau voor online, branding en design op maat. Hiernaast ben ik werkzaam in ons familiebedrijf Landgoed Groot Kievitsdal als allround visual designer.

Op vakantie in 2008 kocht mijn moeder een 60mm macro objectief voor haar Canon 450D. Dit was de eerste spiegelreflexcamera die ik ooit in mijn handen had. Met deze set begon ik van alles te fotograferen en mijn interesse in fotografie was gewekt. Het duurde dus ook niet lang voordat ik mijn eerste eigen camera kocht, de Canon 650D. Toen ik een basisopleiding aan de fotoacademie ging volgen ruilde ik deze in voor een Canon 80D. Hiermee heb ik veel clicks doorgebracht.

Na een tijd minder gefotografeerd te hebben in verband met werk besloot ik deze hobby in 2020 weer op te pakken. Maar nu wilde ik graag een stap verder; in kwaliteit, kennis en werk. Dus besloot ik om over te stappen op een mirrorless fullframe camera van Sony. En hiermee vlamde de passie voor fotografie weer op!

Ik hou van minimalistisch en puur. Er moet veel rust zijn in een beeld. Licht en balans zijn voor mij belangrijke keywords. Graag werk ik met zachte, neutrale kleuren en een rustige natuurlijke omgeving.

Foodfotografie is een van mijn passies. Maar graag bereid ik nu mijn portfolio uit met meer menselijk beeld. Ben je geïnteresseerd om een samenwerking aan te gaan? Let me know!